Zeeburg Nieuws

Voorpagina
Algemeen nieuws

Open Haven Podium


Gezellig toeven op een van de terrasjes op de Kop van het Java-eiland.

Amsterdam, 17 augustus 2003 - Tot en met vandaag wordt op de Kop van het Java-eiland het inmiddels tradionele Open Haven Podium Festival georganisseerd.
Muziek, theater, dans en tal van kinder- en watersportactiviteiten.
Het festival wordt vanavond afgesloten met een Admiralentocht en vanaf 16.00 uur een aantal muziekoptredens. Aangekondigd zijn oa La Vie en Rose en de 4tuoze matroze, niet te versmaden bands met hun wortels in Zeeburg en omstreken.
Zie voor de complete programmagegevens de website www.openhavenpodium.nl

Open Haven Podium: warm en sfeervol


Zeeburg, 17 augustus 2002 - Op het Open Haven Podium, dit weekend op op de Kop van het Java-eiland, viel veel cultureels te genieten. Hier de "two woman's act van Anoeschka en Melissa Met Zonder uit Arnhem die verschillende aan de zee gerelateerde "beelden" voor het publiek op de Zeeburgse 'parade' vertolkten.
Het festival wordt begunstigd door uitzonderlijk mooi weer. Soms was het wel wat te warm, maar gelukkig werd alom de waterkraan opengezet. Vooral de Amsterdamse brandweer, die met verschillende stralen paraat was, kon op veel sympathie van het publiek rekenen. Voor de kinderen waren er aangepaste badgelegenheden. De groten konden een duik in de Amsterdamse havens maken.

Open podium voortgezet op 'Einde van de Wereld'
Zeeburg, 26 februari 2002 - Het Open Haven Podium, het festival op de Kop van het Java-eiland, vorig jaar zomer, heeft een (bescheiden, maar toch bijzonder leuk) vervolg gekregen op het schip "Het Einde van de Wereld", Javakade t.o. 21.
Volgens de initiatiefnemers heeft dit binnenvaartschip "een fantastische atmosfeer en is het zeer geschikt als permanent Open Podium". Het Open Podium is een podium waar alles mag en beter: "waar ook van alles gebeurd", aldus de organisatie. Het vindt plaats op iedere eerste vrijdag van de maand. De entree is gratis.

Open podium voortgezet op 'Einde van de Wereld'


Het IJnde (2.00-1.50 mtr) door drie kunstenaressen: Annemijn Birnie, Jacobijn Erdsick en Kathelijn van Dongen gemaakt op het festival Het Open Haven Podium 2001.

Zeeburg, 22 oktober 2001 - Het Open Podium dat eind augustus werd gestart tijdens het "Open Podium-festival krijgt een vervolg op het schip "Het Einde van de Wereld".
Volgens de initiatiefnemers heeft dit binnenvaartschip "een fantastische atmosfeer en is het zeer geschikt als permanent Open Podium".
Het is de bedoeling dat de festivalorganisatie dit "Open Podium" het hele jaar zal organiseren op iedere eerste vrijdag van de maand.
De eerst volgende avond is vrijdag 2 november a.s.
De organisatie denkt dat de artiesten die nu gaan optreden het een uitdaging zullen vinden om straks op het festival voor een "groot publiek" - er waren dit jaar 8.000 bezoekers - op te treden.

Open Haven Podium 2001


.....smoking da herring 1.... (foto: Joke van Vlijmen)

Zeeburg, 20 augustus 2001 - Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus vond op de Kop van Java eiland in Amsterdam de eerste editie plaats van het Open Haven Podium.
Open Haven Podium is een initiatief van Stichting Muziek Podium, een onderdeel van Amsterdam Music Promotions (AMP). De organisatie wilde met dit gloednieuwe festival het culturele klimaat van de eilanden in bredere kring laten zien en laten meebeleven.


.....smoking da herring 2.... (foto: Joke van Vlijmen)

Onze correspondent Rudiger heeft vijdag 17 augustus een paar korte bewegende impressies gemaakt van de "bike-jump" en "smoking da herring".

Links
Open Haven Podium

Impressies


© 2000/2003 Naar boven Voorpagina Redactie